Hogyan változtassunk domain nevet anélkül, hogy elveszítenénk a SEO rangunkat?

Az online jelenlét egyre fontosabbá válik a vállalkozások számára, és a domain név kiválasztása kulcsfontosságú szerepet játszik az online siker elérésében. Azonban előfordulhat, hogy idővel meg kell változtatni a domain nevet, például ha a márka neve megváltozik, vagy ha a vállalkozás átalakul. Azonban a domain név megváltoztatása nem jelenti azt, hogy elveszítjük a SEO rangunkat. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan változtathatjuk meg a domain nevünket anélkül, hogy káros hatással lenne a SEO rangunkra.

1. Válasszuk ki az új domain nevet

Az első lépés az új domain név kiválasztása. Fontos, hogy az új név releváns legyen a vállalkozásunk tevékenységéhez, és könnyen megjegyezhető legyen. Az új névnek tartalmaznia kell a kulcsszavakat, amelyekre szeretnénk rangsorolni a keresőmotorokban.

2. Átirányítás az új domain névre

Az új domain név kiválasztása után azonnal át kell irányítani az összes régi URL-t az új domain névre. Ez azt jelenti, hogy minden régi URL-t át kell irányítani az új URL-re, hogy a felhasználók és a keresőmotorok is megtalálják az oldalunkat. Az átirányításokat 301-es átirányításokkal kell végrehajtani, amelyek azt jelzik a keresőmotoroknak, hogy az oldal tartalma átkerült az új URL-re.

3. Frissítsük a belső linkeket

Az új domain név bevezetése után frissíteni kell a belső linkeket is. Az összes belső linket át kell irányítani az új URL-re, hogy a felhasználók és a keresőmotorok is megtalálják az oldalunkat. Az új URL-t használó belső linkek frissítése segít megőrizni a SEO rangunkat.

4. Frissítsük a külső linkeket

Az új domain név bevezetése után frissíteni kell a külső linkeket is. Az összes külső linket át kell irányítani az új URL-re, hogy a felhasználók és a keresőmotorok is megtalálják az oldalunkat. Az új URL-t használó külső linkek frissítése segít megőrizni a SEO rangunkat.

5. Frissítsük a Google Search Console-t

Az új domain név bevezetése után frissíteni kell a Google Search Console-t is. Az új domain nevet hozzá kell adni a Search Console-hoz, és ellenőrizni kell az oldalunkat, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy minden rendben van. Az új domain nevet hozzá kell adni a sitemap.xml fájlhoz is.

6. Frissítsük a szociális média profilokat

Az új domain név bevezetése után frissíteni kell a szociális média profilokat is. Az összes szociális média profilunkon frissíteni kell az URL-t, hogy az új domain nevet használják. Ez segít megőrizni a SEO rangunkat, és megakadályozza, hogy a felhasználók elveszítsék az oldalunkat.

7. Kövessük nyomon a változásokat

Az új domain név bevezetése után követni kell a változásokat. Fontos, hogy figyelemmel kísérjük a keresőmotorok rangsorolását, és ellenőrizzük, hogy az átirányítások és a frissített linkek megfelelően működnek-e. Ha bármilyen probléma merül fel, azonnal javítani kell.

Összefoglalva, az új domain név bevezetése nem jelenti azt, hogy elveszítjük a SEO rangunkat. Az átirányítások és a frissített linkek segítenek megőrizni a rangsorolást, és az új domain név kiválasztása lehetőséget ad arra, hogy javítsuk az online jelenlétünket. Ha követjük ezeket az egyszerű lépéseket, akkor az új domain név bevezetése nem jelent problémát a SEO rangunk szempontjából.